Čtyři veletržní dny, plné haly, vystavovatelé a návštěvníci z celého světa.
Po čtyřech letech se v oboru netrpělivě čekalo na veletrh Transport logistic, který se od 9. do 12. května 2023 stal opět středem logistického průmyslu.
Celkem 2 320 vystavovatelů ze 67 zemí a více než 75 000 návštěvníků z více než 120 zemí přijelo na mezinárodní oborový veletrh logistiky, mobility, IT a řízení dodavatelského řetězce na výstaviště v Mnichově.

Při celkové výstavní ploše 127 000 m2 bylo deset hal a kolejový systém na venkovní ploše zcela obsazeno. Podíl zahraničních návštěvníků vzrostl na více než 50 procent a byl tak historicky nejvyšší.

Veletrh zcela jasně ilustroval, že “odvětví logistiky poskytuje v této náročné době velkou inspiraci.“
Téma udržitelnosti bylo společným tématem procházejícím celým veletrhem.
Veletrh opět ukázal, že drží krok s dobou. Jeho hlavními body byla digitalizace, ochrana klimatu, globální dodavatelské řetězce a lidské zdroje v logistice.

Česká republika byla již tradičně na své společné expozici v rámci podpory exportu MPO ČR zastoupena patnácti českými společnostmi, dvěma zástupci z řad navrhovatelů, SSL a ČLA a realizátorem, firmou ARTEO CZ, kterým za úspěšné prezentování a propagaci české logistiky patří velký dík.
Stejně tak, jako všem ČLA členským společnostem, které český stánek na veletrhu navštívily: TQM, TL Cargo, HOPI, VŠE, MD logistika, Jipocar, Ferag, GXO, SDZ, ESA, ZF Group, Reliant, VŠLG, a mnoho dalších.

Příště znovu na viděnou od 2. do 5. června 2025!