GXO Logistics, Inc.   největší světový poskytovatel smluvní logistiky oznámil, že rozšiřuje své technologické partnerství se společností Robotic Assistance Devices, Inc. (RAD), dceřinou společností Artificial Intelligence Technology Solutions, Inc.

GXO vyvíjí pokročilá řešení se společností RAD pro zlepšení bezpečnosti a efektivity logistických operací svých zákazníků.

Společnost spolupracuje s předními světovými tzv. blue chip společnostmi na zvládnutí složitých logistických výzev pomocí technologicky vyspělých řešení dodavatelského řetězce a velkých projektů v oblasti e-commerce.

“Zákazníci GXO spoléhají na naše znalosti technologií a provozní excelenci. Zavedení robustního bezpečnostního programu je klíčovou součástí našich řešení, která nabízíme,” řekl Thomas Nelson, seniorní ředitel bezpečnosti společnosti GXO. “Spojením našich logistických zkušeností s inovativními robotickými řešeními od společnosti RAD, jsme implementovali nákladově efektivnější řešení, která nebyla donedávna k dispozici. Těšíme se na rozvoj našeho partnerství se společností RAD, abychom zvýšili bezpečnost a efektivitu pro naše zákazníky.”

Nové technologie společnosti GXO přinášejí zákazníkům výhody v podobě vyšší produktivity, nižších nákladů a větší spokojenosti koncových zákazníků. Společnost využívá technologii RAD od roku 2018 a v 15 logistických centrech zavádí širokou škálu robotických bezpečnostních zařízení. GXO plánuje zvýšit toto počáteční nasazení během letošního roku o téměř 20 %. Zařízení provádějí řadu úkolů, jako je video dohled a analytika, používání virtuálních bariér a doplňků k zabezpečení uskladněných produktů s vysokou hodnotou, a kombinují robotiku s pokročilým video dohledem a analýzou, umělou inteligencí a softwarem pro zvýšení bezpečnosti v logistických centrech.

GXO implementuje nákladově efektivní bezpečnostní řešení RAD, která zvyšují bezpečnost a  přinášejí maximální podporu zaměstnancům. Bezpečnostní roboti vykonávají opakující se úkoly, často na vzdálených místech. Vykonávají lidskou práci a rozšiřují rozsah svých činností.