ZLATO PRO LOGISTICKÝ SYSTÉM SPOLEČNOSTI ŠKODA AUTO

Logistický systém společnosti ŠKODA AUTO je špičkový: V soutěži ‘ELA Award – European Gold Medal in Logistics and Supply Chain’ obsadila oblast Výroby a logistiky společnosti ŠKODA AUTO první místo. Tímto vyznamenáním oceňuje evropská organizace „European Logistic Association“ (ELA) špičkovou kvalitu a vysokou efektivitu mezinárodně strukturovaného logistického systému ŠKODA.

„Jedná se skutečně o mimořádný úspěch nejen pro celý tým logistiky společnosti ŠKODA AUTO, ale i pro celou českou logistiku. Je to historicky poprvé, kdy se v konkurenci celé řady projektů z celé Evropy umístil na prvním místě právě projekt z České republiky. A to nebyla konkurence v letošním ročníku této prestižní evropské soutěže nijak snadná. Mezi šesti finalisty byly projekty takových společností, jako je Lekkerland, BLG Logistics, či Janssen“, říká Miroslav Rumler, jeden z členů prezídia České logistické asociace, který se osobně zúčastnil slavnostního předání první ceny v soutěži ELA AWARD 2014 v Bruselu. Slavnostního ceremoniálu se spolu se dvěma zástupci České logistické asociace zúčastnili vedle týmu logistiky Škoda Auto i představitelé dalších členských organizací ČLA, konkrétně firem Jipocar a SSI Schaefer.

Projekt „Simply Clever logistic support for bulit-to-order production in the automotive“ nejprve uspěl v českém národním kole, které pořádá každoročně exkluzivně Česká logistická asociace, člen ELA, pod názvem „logistický projekt roku“. které na jaře letošního roku vyhrál. Projekt byl následně jako vítězný Českou logistickou asociací nominován do evropského finále . To formou tzv. „Champions´League“ každoročně pořádá Evropská logistická asociace, která současně uděluje ocenění ELA Award projektu, který je v soutěži nejlepších evropských projektů odbornou porotou vyhodnocen jako vítězný.

První cenu v soutěži ELA Award 2014 z rukou prezidenta Evropské logistické asociace, pana Jose Marinuse, převzal ve čtvrtek 18.9. v sídle agentury World Customs Organization v Bruselu tým logistiků firmy ŠKODA AUTO, v čele s Ing. Jiřím Cee, vedoucím logistiky značky. Prezident ELA ve své závěrečné řeči vyzdvihl nejen originalitu a komplexnost představeného řešení, ale současně i fakt, že vítězná prezentace důsledně akcentovala angažovanost širokého týmu pracovníků logistiky a jejich osobní přínos pro úspěšnou implementaci tak rozsáhlé změny, jakou řešení „Simply Clever“ představuje. „Celé řešení je výsledkem tvrdé a poctivé práce všech, kteří byli do jeho návrhu a následné realizace zapojeni. Ocenění jak České logistické asociace, tak samozřejmě především získání prestižního evropského ocenění ELA Award si velmi vážím. Pro mě osobně je dokladem toho, že jsme se vydali správným směrem a věřím, že pro celý tým logistiky společnosti ŠKODA AUTO je to velká výzva do další práce“, dodal po převzetí ceny European Gold Medal in Logistics and Supply Chain’ v Bruselu pan Jiří Cee .

Česká logistická asociace je držitelem exkluzivní akreditace ELA pro organizování národního kola této prestižní evropské soutěže. Vyhlášením vítězného projektu v roce jednom je každoročně odstartován automaticky ročník další, ve kterém jednotlivé národní asociace, tedy v našich podmínkách Česká logistická asociace, přijímají přihlášky nových účastníků do ročníku dalšího. Stejně tak je tomu i letos a ČLA by ráda vyzvala všechny, kdo v roce 2014 realizovali zajímavý a atraktivní logistický projekt, aby zvážili možnost tento projekt zařadit do soutěže s dalšími úspěšnými projekty nejprve v České republice a v případě jeho úspěchu v národním kole případně i s nejúspěšnějšími projekty v Evropě. Více informací naleznete na internetových stránkách České logistické asociace, případně na mailové adrese sekretariat@czech-logistics.eu

 

celou fotogalerii najdete  ZDE